Coaching

Coaching daagt je uit om te groeien in vertrouwen kracht ontspanning verbinding

Coaching

Wij geloven dat ons hele wezen een combinatie is van geest, lichaam, hart en ziel. Ons lichaam en onze geest zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. In feite beïnvloeden ze elkaar voortdurend.

Wanneer een of meer van deze domeinen langdurig onder druk staan, ontstaat er een onevenwicht. Je voelt je ongelukkig, onrustig, het leven daagt je uit. 

Als je deze situatie wilt veranderen, raden wij je aan aandacht te besteden aan alle vier de gebieden van jouw wezen.

In coaching worden geen pasklare antwoorden gegeven. Samen gaan we op zoek naar de KRACHT IN JEZELF. Het geeft je de nodige zuurstof om met veranderingen om te gaan.

Coaching ondersteunt jou en daagt je uit om persoonlijke of professionele doelen zo concreet en haalbaar mogelijk te maken.

In Benesso bieden we coaching voor verschillende doelgroepen aan. 

Kikos Trees

Kinderen hebben elk hun eigen kracht!

Visie:

Bij kindercoaching ga ik uit van de behoeften van het kind en zoeken we samen naar handvatten die voor het kind haalbaar zijn. Het is niet de bedoeling om het kind afhankelijk te maken van de coach door allerlei adviezen te geven.

Bij kindercoaching richten we ons op het leerproces van het kind zelf. We denken samen met het kind na over wat mogelijk is en wat haalbaar is. We reiken het kind kapstokken aan zodat het zijn weg kan vervolgen.

Een kindercoaching programma:
  • Een eerste contact: dit kan ook per telefoon of e-mail.
  • Consultatie: interview met de ouders.
  • Het coaching programma: loopt over 3 tot 5 sessies.
  • Conclusie: een evaluatiegesprek met de ouders.
  • Indien gewenst, kunnen verdere sessies worden gegeven ter ondersteuning.

Coachen op Kracht

Ik kies elk moment om te ademen

met bewustzijn in het nu

in respect voor mijn lichaam

vertrouwend op mijn gevoel

in liefde met mijn gedachten

in harmonie met mijn innerlijke zelf.

Visie:

Ons hele wezen is een combinatie van geest, lichaam, hart en ziel. In 'Coachen op Kracht' richten we ons op alle vier deze domeinen zodat verandering mogelijk wordt. Ademwerk is de primaire sleutel doorheen het hele programma. 

Een coaching programma:
  • We beginnen met een consultatie om de doelen te bepalen.
  • Daarna plannen we verschillende sessies die elk 1 uur tot 1.30 uur duren. We zoeken samen uit wat je nodig hebt om je doelen te realiseren. We analyseren niet het verleden, we werken naar de toekomst toe. 
  • Het aantal en de frequentie van de sessies is voor iedereen verschillend en wordt samen met jou bepaald. Na 3 sessies kan je al een duidelijk verschil voelen.

Aliento

Aliento. Adem... altijd nieuwsgierig naar wat het leven brengt.

Visie:

Als je de diagnose kanker hebt gekregen, ziet je leven er ineens heel anders uit. Je wordt geconfronteerd met je kwetsbaarheid. Je wordt overmand door vele vragen en gevoelens.

Dat geldt als je zelf met een ernstige ziekte wordt geconfronteerd. Maar het geldt ook als iemand in jouw familie of jouw naaste vriendenkring zo'n diagnose krijgt.

Aliento (adem) wil via coaching nieuwe zuurstof geven om te veranderen of om met verandering om te gaan.

Een coaching programma:

Tijdens de coaching krijgen vragen en gevoelens waar je mee worstelt een plaats en wordt er gezocht naar jouw kracht om met deze ingrijpende verandering in jouw leven om te gaan.

Je moet geen pasklare antwoorden verwachten, maar in een aantal gesprekken zal je meer inzicht en duidelijkheid krijgen over hoe je het beste met jouw situatie en vragen kunt omgaan.

Elke coaching

1 tot 1.30

uur

€ 60 / sessie